Саопштење са медије Српског патриотског савеза о дешавају у Црној Гори

Српски патриотски савез изражава велику забринутост због онога што се последњих 48 сати догађа у Црној Гори.

На жалост, нису се испунила наша надања да ће се наћи компромисно решење и смирити тензије везано за Закона о заштити слобода и права националних мањина.
Одбијени су сви амандмани, а било их је преко сто на тај закон, одбачени сви апели Српске православне цркве, игнорисани отворени протести целокупног свештенства Српске православне цркве у Црној Гори, као и Светог синода СПЦ и Патријарха Српског.

Изражавамо велику забринутост о ситуацији у Црној Гори која прети да ескалира у оно што нико од нас не жели. У току протекле ноћи лишени су слободе сви посланици просрпског Демократског фронта у Скупштини ЦГ. Многе саобраћајнице ове републике су под блокадом, народ у Црној Гори излази на улице и постоји озбиљна опасност да дође до нереда и сукоба које нико од нас не жели.

Због свега овога СПАС апелује на власт у Црној Гори да заустави антисрпско деловање и медијску хистерију, пусти на слободу ухапшене посланике и учини све што је могуће да се ситуација смири и нереди избегну.

СПАС позива јавне личности и утицајне људе нашег, српског народа у Црној Гори, да уложе сав напор како би се садашња ситуација, колико год била тешка, смирила и на тај начин избегли могући сукоби. Мир мора бити приоритет и надамо се да ће то сви у Црној Гори разумети.
Српски народ и Српска православна црква су у својој историји превазишли и веће изазове, па ће тако превазићи и преживети и овај.